Ostatnio było trochę wywiadów udzielonych w radio z Fredem w których promował nowe tournee oraz nadchodzący album Gold Cobra. Wywiady były zazwyczaj krótkie, ale ten ostatni dla 98X ma kilka konkretnych informacji, włącznie z możliwością wydania w przyszłości filmu dokumentalnego takiego jak Poop , oraz także toczyła się rozmowa na temat wydania wieloczęściowych singli oraz teledysków.
Tutaj możecie posłuchać wywiadu
Poniżej możecie przeczytać najważniejsze informacje tego wywiadu:
Fred powiedział, że przy najbliższym spotkaniu będą myśleć nad różnymi setlistami na trasę koncertową i będą starali się włączyć do tych setlist piosenki z Gold Cobra. Na zadane pytanie co Fred może powiedzieć na temat albumu odpowiedź jest taka - to będzie podobne do Chocolate Starfish..., Significant Other i Three Dollar Bill Yall wrzucone na jedną płytę. Przez 10 lat jest trochę rzeczy nowych a trochę już znanych w ich muzyce. Całość jest ciężka, riffy są potężne, będą to piosenki do słuchania w samochodzie, w klubie, gdziekolwiek, Wes tworzy riffy niczym natchniony, brzmią jak najbardziej złowieszcze riffy jakie LB kiedykolwiek miał, perkusja brzmi absurdalnie/dowcipnie, każdy wkłada 100 % siebie i jesteśmy niesamowicie zaangażowani, tworzymy chaos, którego nie da się opisać, a z czego jestem niesamowicie dumny, to po prostu niesamowite, czuję, że to będzie jeden z największych kroków w przód jeśli chodzi o naszą karierę. Potem jest pytanie kiedy się ukaże singiel, Fred odpowiada że 'jumping the gun' (na mój słuch tak będzie nazywał się singiel, ale mogę być w błędzie), czyli może że wciąż słuchają i tworzą i jeszcze nie jest zdecydowane, ale powinno się to pojawić w przeciągu kilku najbliższych tygodni, "nie będziemy wydawać tylko 1 piosenki, wypuścimy zapewne kilka utworów, kilka singli jak w przypadku 'three dollar bills', prawdopodobnie wydamy kilka utworów i zaraz potem wyjdzie cała płyta, obecnie zajmujemy się ostatnimi etapami nagrywania, chcemy upewnić się, że to będzie brzmiało odpowiednio dobrze zanim to wydamy, nie wydamy niczego póki nie stwierdzimy, że już nadszedł na to czas. Pytanie o teledyski - Fred odpowiada że chętnie sam wyreżyserowałby kilka teledysków dla LB, ja, Wes i chłopaki mamy kilka całkiem niezłych pomysłów na to, zdecydowaliśmy, że nagramy teledyski które jakoś byłyby dopasowane do muzyki, to naprawdę ekscytujący czas, myślę, że to najbardziej interesujący i potężny album LB do tej pory.
Dziękuje za pomoc w "opracowaniu" wywiadu dla Kasztela.
Później dorzucę jeszcze kilka informacji z tego wywiadu, dlatego bądźcie czujni. Pojawią się jeszcze jakieś informację w oddzielnym moim poście pod tym newsem.
THX Morto

Ciesze się że nie będzie to marna promocja,że wypuszczą kilka singli a nie jeden.Ale najbardziej mnie ucieszyło jak usłyszałem że riffy są potężne
:):) , będzie odjazdowo...