Fred udziela wywiadu dla 98X

Oficjalne newsy z limp-bizkit.pl

Fred udziela wywiadu dla 98X

Postprzez Leech piątek, 19 lutego 2010, 12:40

Ostatnio było trochę wywiadów udzielonych w radio z Fredem w których promował nowe tournee oraz nadchodzący album Gold Cobra. Wywiady były zazwyczaj krótkie, ale ten ostatni dla 98X ma kilka konkretnych informacji, włącznie z możliwością wydania w przyszłości filmu dokumentalnego takiego jak Poop , oraz także toczyła się rozmowa na temat wydania wieloczęściowych singli oraz teledysków.

Tutaj możecie posłuchać wywiadu

Poniżej możecie przeczytać najważniejsze informacje tego wywiadu:

Fred powiedział, że przy najbliższym spotkaniu będą myśleć nad różnymi setlistami na trasę koncertową i będą starali się włączyć do tych setlist piosenki z Gold Cobra. Na zadane pytanie co Fred może powiedzieć na temat albumu odpowiedź jest taka - to będzie podobne do Chocolate Starfish..., Significant Other i Three Dollar Bill Yall wrzucone na jedną płytę. Przez 10 lat jest trochę rzeczy nowych a trochę już znanych w ich muzyce. Całość jest ciężka, riffy są potężne, będą to piosenki do słuchania w samochodzie, w klubie, gdziekolwiek, Wes tworzy riffy niczym natchniony, brzmią jak najbardziej złowieszcze riffy jakie LB kiedykolwiek miał, perkusja brzmi absurdalnie/dowcipnie, każdy wkłada 100 % siebie i jesteśmy niesamowicie zaangażowani, tworzymy chaos, którego nie da się opisać, a z czego jestem niesamowicie dumny, to po prostu niesamowite, czuję, że to będzie jeden z największych kroków w przód jeśli chodzi o naszą karierę. Potem jest pytanie kiedy się ukaże singiel, Fred odpowiada że 'jumping the gun' (na mój słuch tak będzie nazywał się singiel, ale mogę być w błędzie), czyli może że wciąż słuchają i tworzą i jeszcze nie jest zdecydowane, ale powinno się to pojawić w przeciągu kilku najbliższych tygodni, "nie będziemy wydawać tylko 1 piosenki, wypuścimy zapewne kilka utworów, kilka singli jak w przypadku 'three dollar bills', prawdopodobnie wydamy kilka utworów i zaraz potem wyjdzie cała płyta, obecnie zajmujemy się ostatnimi etapami nagrywania, chcemy upewnić się, że to będzie brzmiało odpowiednio dobrze zanim to wydamy, nie wydamy niczego póki nie stwierdzimy, że już nadszedł na to czas. Pytanie o teledyski - Fred odpowiada że chętnie sam wyreżyserowałby kilka teledysków dla LB, ja, Wes i chłopaki mamy kilka całkiem niezłych pomysłów na to, zdecydowaliśmy, że nagramy teledyski które jakoś byłyby dopasowane do muzyki, to naprawdę ekscytujący czas, myślę, że to najbardziej interesujący i potężny album LB do tej pory.

Dziękuje za pomoc w "opracowaniu" wywiadu dla Kasztela.

Później dorzucę jeszcze kilka informacji z tego wywiadu, dlatego bądźcie czujni. Pojawią się jeszcze jakieś informację w oddzielnym moim poście pod tym newsem.

THX Morto
Obrazek

I'd like to dedicate this song to you for makin my dreams come true...

last.fm - czyli to czego słucham

Masz jakieś pytania? Kontakt via: e-mail; lm121@wp.pl lub gg: 1008385.
Leech
Moderator

Re: Fred udziela wywiadu dla 98X

Postprzez Fredy01 piątek, 19 lutego 2010, 14:46

No i to są konkretne informacje.Płyta ma być utrzymana w stylu 3ech pierwszych,lepiej być nie może :D Ciesze się że nie będzie to marna promocja,że wypuszczą kilka singli a nie jeden.Ale najbardziej mnie ucieszyło jak usłyszałem że riffy są potężne :D Coś mi się wydaje że Limp powróci w swoim orginalnym starym stylu który im przyniósł sławe i Kobrą znowu pokażą że Rock jeszcze nie umarł :D
Ciężkie jest życie fana Limp Bizkit
Fredy01
LBFan

Postprzez Nawal piątek, 19 lutego 2010, 15:25

w ciągu kilku tygodni. Coraz piękniej :D
Mellow out bitch !
Nawal
Młodszy Bizkit

Postprzez Sejer piątek, 19 lutego 2010, 15:42

"Całość jest ciężka, riffy są potężne"- ten fragment podoba mi się najbardziej :D
Fuck It All, Fuck This World, Fuck Everything- That You Stand For...
http://www.ihatefreddurst.com
2011- The Year Of The Gold Cobra
Sejer
LBFan

Postprzez Koziol piątek, 19 lutego 2010, 15:49

Mój banan na ryju robi się co raz szerszy :D piękny wywiad stary styl limp bizkit powraca.. to lato będzie przecudne..muzyka do auta, klubów do wszystkiego hmm :):):) , będzie odjazdowo...
Koziol
LBFamily Member

Postprzez hadzi piątek, 19 lutego 2010, 16:01

It's time for Cobra, the Gold Cobra. Bring it On !!!
Obrazek
hadzi
LBFamily Member

Postprzez MstR piątek, 19 lutego 2010, 16:14

apetyt rośnie:-)
My Love is Vengeance,That's Never Free...
MstR
Bizkiciątko

Postprzez Razor Sharp piątek, 19 lutego 2010, 17:16

Jumping the gun!!!
Razor Sharp
Młodszy Bizkit

Postprzez eskopado piątek, 19 lutego 2010, 20:52

Jumping the gun jest idiomem i oznacza on generalnie 'zrobienie czegoś zanim powinno zostać to zrobione'. Podobnie można określać wszelkie falstarty w sporcie.

Pewnie chodzi o to, że singiel chcą wydać wcześniej niż jak jest w planach, co jest o tyle ciekawe, iż jest już dawno 'po' (pierwsze wieści o singlu mówiły o końcówce roku 2009, ba! Nawet krążyła plota o wakacjach 2009).
eskopado
.:LB Legend:.

Postprzez Leech piątek, 19 lutego 2010, 21:40

Dalszy ciąg informacji:

Padło również pytanie czy zamierzają widać kilka filmików towarzyszących premierze płyty oraz teledysków, które Fred nakręcił/kręci dla LB. Fred odpowiada, że to interesujący pomysł i że myśleli nad tym, aby zebrać to wszystko i wydać. co prawda to żmudny proces, ale całe nagrywanie oraz poprzednie 1.5 roku, podczas którego zespół się zebrał było dokumentowane, również trasy koncertowe. i prawdopodobnie wydadzą kiedyś zbiór takich filmów. Fred nazywa to 'Limp Bizkit Poop'. Wydanie tego zbiegnie się wg Freda z wydaniem krążka, być może na wiosnę, by do tego czasu dodać nowe rzeczy, ale dokumentacja wszystkiego jest przechowywana.
Obrazek

I'd like to dedicate this song to you for makin my dreams come true...

last.fm - czyli to czego słucham

Masz jakieś pytania? Kontakt via: e-mail; lm121@wp.pl lub gg: 1008385.
Leech
Moderator

Postprzez pi-v piątek, 19 lutego 2010, 21:58

mnie spodobaly sie slowa Freda ze nie robia tego dla hajsu, no a fakt ze wszystko od wydania singla do premiery plyty nalezy traktowac jako chcec dopieszczenia albumu w kazdym mozliwym jej aspekcie, co bardzo mnie cieszy
pi-v
Starszy Bizkit

Postprzez Arthur piątek, 19 lutego 2010, 23:00

wszystko zmierza w dobrym kierunku :Yahoo!:
Arthur
Starszy Bizkit

Postprzez opoziter piątek, 19 lutego 2010, 23:35

:D ślicznie.. na prawdę ślicznie, a będzie jeszcze śliczniej!
we from the school, the school of hardknocks
who's ready to rock? (ready to rock)

http://www.lastfm.pl/user/opoziter :)
opoziter
Starszy Bizkit

Postprzez Itra sobota, 20 lutego 2010, 07:44

ajć, coraz bliżej ;)
Itra
LBFan

Postprzez stuff sobota, 20 lutego 2010, 12:28

czy mi się wydaje czy na RMV riffy też miały być potężne? ;) ja poczekam jednak bez zbędnego podniecania się, usłyszę to sam ocenię czy są czy nie :)
stuff
LB True Fan

Następna strona

Powrót do News